LJUDJE TEDNA: (Purnačandra Prabhu uvrščen na 7 mesto v tedniku Celjan številka 320 z dne 28.02.2007!).
1.Urška Žolnir, judoistka, ki je v soboto na tekmi svetovnega pokala v nemškem Hamburgu v kategoriji do 63 kilogramov osvojila prvo mesto.
Ana Četkovič Vodovnik, profesorica pedagogike in psihologije, ki je z darovanjem celotnega izkupička svoje knjige postala največja donatorica UNICEF-u Slovenije.2.
3.Mag. Ivan Eržen, dr. med., predsednika Društva za boj proti raku Celje, ki opozarja na pomen rednih preventivnih pregledov.
Tatjana Oražem, izvršna direktorica logistike v podjetju Merkur, ki je na nedavni prireditvi Logistika 07 prejela nagrado 'Logist/ka leta'.4.
5.Barbara Fidel in Gorazd Škof, uspešna športnika, ki sta na podelitvi priznanj najboljšim športnikom Celja za leto 2006, osvojila drugo mesto.
Franc Puncer, devetdesetletni duhovnik, ki je na februarskem Mohorskem večeru v Celjskem domu predstavil drugo izdajo svoje knjige Duhovnik v taborišču smrti.6.
7.Purnačandre Prabhu, menih, ki se je Skupnosti za Zavest Krišne pridružil v rodnem New Yorku v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja.
Mojca Gartner, ki je pod psevdonimom Ajda lani v samozaložbi izdala pesniško zbirko Zate bom , ki jo je posvetila svojemu pokojnemu možu Branku Gartnerju.8.
9.Marjeta Cotman, ministrica za delo, družino in socialne zadeve, ki je pred nedavnim obiskala Celje z namenom popraviti sliko zaposlenosti v Celju.
Mia Žnidarič, pevka, ki pravi da smo Slovenci zelo dovzetni za vse zvrsti glasbe, še posebej pa za dobro glasbo, je pred nedavnim nastopila pred celsjkim občinstvom.10.

    

                                                    Članek v tedniku Celjan številka 320 z dne 28.02.2007:                                                              

Tradicionalen Indijski meditativen ples.Piše: Ivana Kocbek.

Ne veste skoraj nič o vajšnavski filozofiji in kulturi?
Zabavajo vas (ali čudijo) mladi, ki v tradicionalnih indijskih nošah pojejo 'Hare Krišna'?

V Društvu za popularizacijo Hare Krišna gibanja DAMO-DAR, ki je v petek v Celjskem domu orga-niziralo pogovor z enim od gurujev Skupnosti za Zavest Krišne, niso ničesar spregledali. Od prijaznih nasmehov pri vhodu, solidno opremljene brošure, izvrstne voditeljice programa, glasbeno in duhovno usklajene pevske skupine, zelo nadarjene plesalke tradicionalnih plesov, ki govorijo o Krišnovih zaba-vah in dejavnostih, do okusne in obilne vegetarijanske zakuske.
Odziv Celjanov je bil precejšen. Približno sto ljudi, pretežno srednjih let, je prišlo poslušat predavanje Njegove Milosti Purnačandre Pra-bhuja, meniha, ki se je Skupnosti za Zavest Krišne pridružil v rodnem New Yorku v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Danes vodi pridigarske dejavnosti, proučuje vajšnavske svete spise, objavlja strokovne članke in knjige. Sprejel je vlogo guruja in veliko potuje po svetu.
Purnačandra Prabhu je na preprost in duhovit način, večinoma v obliki zgodb z duhovnim sporočilom, predstavil zapletene pojme bhakti-yoge, karma-yoge, hatha-yoge, mantra-yoge, razlike med njimi ter skupni smisel vseh.
Spregovoril je tudi o osnovnih ovirah pri duhovnem razvoju, kot so: poželenje, pohlep, jeza, ponos, iluzija, zavist ... Rešitev vidi v regula-ciji svojih čutov po vzoru želve. Ko pride nevarnost (materialni predmeti čutne zaznave), je treba potegniti čute vase, kot skrije želva oko-nčine. če pa smo v stiku z duhovnimi predmeti čutne zaznave, čute spet lahko pokažemo.
čutom se ne moremo popolnoma odreči. Vsi tisti, ki se ne moremo ali ne želimo odreči mamljivemu materialnemu svetu, pa se moramo čim pogosteje zavedati dejstva, da je Bog vedno z nami.

Nasvet Slovencem:

V sproščenem pogovoru po predavanju je Purnačandra Prabhu pokazal, da razume psihologijo velikega števila narodov Evrope in Azije. Celja pa, na žalost, še ne pozna dovolj.
Slovencem na splošno svetuje, naj se ne ženemo preveč za Zahodom, ker smo predolgo bili pod tujim vplivom. Naj ostanemo to, kar smo in razvijamo svojo lastno naravo, zdaj, ko imamo svojo državo. Pomembno je premagati strahove in veliko več komunicirati z ljudmi. Ne se zapirati vase, medtem ko so povsod ljudje potrebni pomoči.

Na sliki zgoraj: tradicionalni ples, ki govori o Krišnovih zabavah in dejavnostih.