1. kuharski tečaj v lastni režiji z Induleko Matadži:

(Slikal: udeleženec tečaja Stane Štravs, dne 20.09.2008)
Klikni tu za večjo sliko! Klikni tu za večjo sliko! Klikni tu za večjo sliko! Klikni tu za večjo sliko! Klikni tu za večjo sliko! Klikni tu za večjo sliko! Klikni tu za večjo sliko!
Mleko gre gor!
Lonec z ognja!
Testo se gnete
zgolj s prsti
Jabolčni čatni
bil je fajn
Korenček za
v sabdži
Al bo?
Al ne bo?
Še malo
pa bo čatni
Skupaj nam
gre super
Klikni tu za večjo sliko! Klikni tu za večjo sliko! Klikni tu za večjo sliko! Klikni tu za večjo sliko! Klikni tu za večjo sliko! Klikni tu za večjo sliko! Klikni tu za vtise!
Malo ingverja
za v čatni
Panir na kocke
za v sabdži
Malo žafrana
za aromo
Lešniki na drobno
za v halvo
Kdo bo prvi
probal sabdži
Mmmm, dobro
nam je uspelo
Vtisi organizatorja
PRIJAVITE SE!!!
Vtisi organizatorja
o 1. kuharskem tečaju v lastni režiji z Induleko matadži:

slika nazaj                                 (Kavi Karnapura das)
                                 slika naprej
slika nazaj                   slika naprej
Kavi Karnapura das na iniciaciji
       Ta kuharski tečaj sicer ni bil prvi, ki bi se pri nas zgodil. Ja pa bil prvi v lastni re­žiji, kar pomeni, da je pri tečajih, ki jih je v preteklosti imel mojster Mitja Bitenc (Mri­gendra dasa), naše društvo aktivno sodelovalo samo tako, da je nudilo prostor za te­čaj, za vse ostalo (reklama, potrebščine, pripomočki, komunikacija s tečajniki, tehni­čna izvedba, itd, itd.) pa je poskrbel Mitja Bitenc (Mrigendra dasa) sam.

Pri tem tečaju, pa je bilo ravno obratno. Mojstrica vedske kuhinje Induleka matadži,
je prišla k nam samo z mojstrskim poznavanjem principov ayurvede in kuhanja po
njih, vse ostalo (reklama, potrebščine, pripomočki, komunikacija s tečajniki, tehnična
izvedba, itd, itd.) pa nam je bilo prepuščeno, da za vse poskrbimo sami člani našega društva.

Vreme ni bilo prelepo ne pregrdo, tako da ni ljudi vleklo v naravo, niti jih ni zadržalo doma. Na tečaj je prišlo štirinajst nadebudnih in radovednih tečajnikov. Po začetnih težavicah zaradi neutečenosti tečaja, ki smo ga pač prvič sami realizirali, so stvari ne­kako stekle in začelo se je dogajati.

Kavi je bil odgovoren za tehnične rešitve in improvizacijo, Induleka matadži pa za ku­harsko znanje, veščine in iznajdljivost.

Zaradi želje, da bi tečajnikom razložili čim več, se je priprava jedi kar precej razvlekla. Jedi so bile nared za pokušino šele ob 21:00, kar je nekterim tečajnikom sicer dokaj porušilo časovni plan za sobotni večer, a so bili toliko privlečeni z ekspertnimi razla­gami Induleke matadži, da nihče ni odšel, temveč so po mobitelih klicali in odpove­dovali, oziroma prestavljali planirane opravke na kasnejše termine.

Seveda so ob pokušini lastnega dela na koncu tečaja vsi bili zadovoljni in srečni, kar je razvidno tudi iz zgoraj objavljenih fotografij.

Na koncu tečaja smo razdelili med tečajnike, kar niso pojedli, da so odnesli svojim dragim in bližnjim v pokušino.

Vsi, prisotni na tečaju, smo izrazili željo, da bi se še kdaj dobili na nadaljevalnem tečaju, kjer bi Induleka matadži predstavila še kaj iz svoje bogate zakladnice ayurve­dskega kuharskega znanja.

Dobili pa smo že tudi povratno inforamacijo od nekaterih udeležencev tečaja, da do­ma redno pripravljajo jedi, ki so se jih naučili pripravljati na tečaju in da jim uspeva in so zadovoljni.

Tako se vsi skupaj veselimo čim prejšnjega ponovnega druženja pri nas z kuharsko mojstrico Induleko matadži.

...za vas zapisal
Kavi Karnapura das                   V Celju, 25.09.08.

Kuharski tečaj 20.09.2008